2. desember

2 12 2008

Den norske regjering tok høsten 2006 initiativ til en forhandlingsprosess som innen utgangen av 2008 skulle lede til et internasjonalt forbud mot klasevåpen med uakseptable humanitære konsekvenser. Prosessen startet med Oslo-konferansen i februar 2007, og sluttforhandlingene i mai under «The Dublin Diplomatic Conference on Cluster Munitions», som førte til vedtak om en ny internasjonal konvensjon.

I morgen starter undertegningsseremonien i Oslo rådhus, og min hverdag er ikke overraskende litt preget av det for tiden. Dagens gave i pakkekalenderen er ikke en klasebombe, men et intarnasjonalt forbud mot produksjon og bruk av dem! Det er et skår i gleden at store nasjoner som USA, Russland og Kina ikke vil signere, men som et ørlite plaster på såret segler Norge opp som en av de soleklare kandidatene til Nobels fredspris i 2009!

Reklamer

Handlinger

Information

5 responses

2 12 2008
Lothiane

USA, Russland og Kina er noen teitinger. Jeg synes ikke vi skal leke med dem mer siden de er så barnslige og tviholder på klasebombene sine.

Ante ikke at Norge var så framtredene når det gjaldt dette!

2 12 2008
Pj

Ja til Klystérbomber!

3 12 2008
anjaunlimited

Tiltredes!

3 12 2008
Prinsesse Vil Ikke

Samtidig er Norge blitt kritisert som feige, fordi vi ikke går inn for samme type forbud mot atomvåpen (hvis jeg ikke husker helt feil). Enhver reise starter med et lite skritt, og dette er definitivt et skritt i riktig retning. Det er bare så utrolig trist at de største og mektigste nasjonene nekter å skrive under på en sånn avtale.

17 05 2018
Stainless Steel Fastener

I was suggested this blog via my cousin. I am now not positive whether or not this submit is written via him as nobody else recognise such designated about my trouble. You’re wonderful! Thank you!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: